Åtta deltagare var med på och delade gemenskap vid årets jakthelg på Nätra fjällskog. Lördagen bjöd på superfint jaktväder. Lämplig temperatur och fuktighet i luften, i princip vindstilla och moln och sol i lämplig mängd. Två hundar släpptes på lördagsmorgon i varsitt område. Lasso fick upp en hare som efter ett fint drev sattes stopp på av Lassos vapendragare Martin Andersson. Efter ett morgondrev på stora klövar fick också Simbackens Bamse upp en hare. Tyvärr gick drevet in i Lassos drevområde och fick där sitt slut efter en skogsbilväg.

Nöjda och till synes glada kommer här Martin och Linda tillbaka efter att ha hittat ett bra pass.

 

Linda, Martin och Lasso till synes nöjda.

 

Efter detta samlades sex av deltagarna kring pytt i panna med rödbetor och ägg ute i det fria. Verkligen trevlig samvaro på fäbodvallen där ett antal av oss även övernattade till nästa dag.

 


Innan läggdags passade några av oss på att besöka ett fint björnide som finns på marken inte långt från fäbodplatsen. Gott om plats för Algot i idet som synes.

 

Algot, Rickard och Mack utanför idet.

 

Tyvärr så öppnades himlen på vid gavel med rikligt med regn som följd sista timmarna innan söndagens släpp. Hundarna Fallaskogens Mack och Kusbackens Bruce hade därför sämre förutsättningar men de gavs rejält med tid att arbeta innan vi samlades kring brasan med lite korvgrillning och avslutande tankar kring den helg vi varit med om. Tror jag kan sammanfatta intrycken med att samtliga deltagare inte ångrade att de anmälde intresse att komma med på jakthelgen som klubben arrangerade. Detta trots att det för vissa innebar både 11 och till och med 16 mil enkel resa till sammankomsten. All heder ska ni ha som tog er till fjället denna helg för utan er hade det inte blivit så lyckat.